Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Özellikle duygulu ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere bakarak hangi yapılarda yangın kapısı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

Akdeniz yakasında, Gazze Şeridi'nin yaklaşık 28 kilometre güneybatısında mevki vadi Mevasi, Gazze Vadisi'nin güneydoğusunda, kuzeydeki Deyr mülkiyet Belah'tan çıbanlayıp Eğlek Yunus'tan geçerek Refah'a denli uzanan 12 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık bir kilometre genişliğinde bir kayran. Tarım arazileri ve kum tepeciklerinden oluşan Mevasi'de, rastgele bir altyapı bulunmamasına mukabil halihazırda binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarda kalıyor.

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve kötü sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın simultane rastgele bir uzmanlık meydanı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Dolgu kullanılarak kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme hileınan bu yazgımızda;

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) baz amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki esrar, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların öteki katlara geçişini kösteklemek veya mümkün evetğu derece geciktirmektir.

Her kapı aynı dayanıklılığa ehil olmadığı üzere bu peklik süresi 20 ile 180 an arasında bileğişebiliyor. Ancak bu kapılar ağız ağıza yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak kadar salim. Neticeta baplar taçıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın kapısı yangın ahir behemehâl yanacaktır.

Yangın veya acil kondisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangına karşı güvende oturmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanoğluın gönül güvenliğini çıkarmak üzere kapı kasası ve kullanılan özge aksesuarlarıyla emniyet oluşum etmekteyiz.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı alelumum 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde yabancı tabiiyetli şahısların transferini sağlayıcı VIP mutavassıtn motor kısmında yangın çıktı.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara yarar şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın bapsı, autarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page